Σχετικά με εμάς

Οι εκδόσεις Μελωδία δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδικού  - παιδαγωγικού  τραγουδιού  ,  τη Μουσική και Αισθητική αγωγή  για την προσχολική και σχολική ηλικία ,  από το 1990, με αρχικό διακριτικό τίτλο  «Καψάσκη».
Ξεκίνησαν από την επιθυμία ενίσχυσης του παιδικού και παιδαγωγικού τραγουδιού. Μέσα από τη  συνεργασία του εκπαιδευτικού Θανάση Ντζούφρα με την κορυφαία μουσικοπαιδαγωγό και ακαδημαϊκή καθηγήτρια  Αγγελική Καψάσκη  , εκδόθηκε  το 1990 το πρώτο τους κοινό βιβλίο (με 2 κασέτες) ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ και στη συνέχεια το δεύτερο   βιβλίο τους (με κασέτα) ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Αυτά προστίθενται στις 2 συλλογές της Αγγελικής Καψάσκη ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  και ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ .
Με τις  εκδόσεις  συνεργάζονται εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί  όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Οι παιδικές χορωδίες Αγγελικής Καψάσκη,  Σπύρου Λάμπρου, Τάκη Βενιζελέα , Δημήτρη Τυπάλδου . Σημαντικός συνεργάτης υπήρξε ο παιδαγωγός και συγγραφέας Χάρης Σακελλαρίου , με τον οποίο εκδόθηκαν  τα βιβλία Παιδί και βιβλίο , Παιδική ποίηση , Θέατρο Χιονάτης , Μαγική σκηνή, Βυζαντινή υμνωδία . 
Από το 2006,οι εκδόσεις ανανεώθηκαν από την εκπαιδευτικό  Μαριάννα Ντζούφρα με νέα, εύχρηστα εικονογραφημένα βιβλία (με cd), όπως η σειρά « μαθαίνω τραγουδώντας », επιμελημένα CD  και DVD , καθώς και πακέτα με μουσική και τραγούδια , παιχνιδοτράγουδα , νανουρίσματα  , ταχταρίσματα , παραμύθια  , ποιήματα , θεατρικά   και θέατρο σκιών. 
Οι εκδόσεις απευθύνονται στο παιδί  κατά  τη βρεφική , νηπιακή και σχολική ηλικία   και φυσικά στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς  και σε όσους αγαπούν τη μουσική.  Στόχος  είναι να καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού στην αισθητική αγωγή και η δημιουργική τους συμμετοχή  με το τραγούδι .Να αποκτηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση με σχετικά τραγούδια και παραμύθια και να καλυφθούν  οι ενότητες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα και με τα νέα προγράμματα σπουδών (Διαθεματική προσέγγιση) , αλλά και κάθε γιορτή και εκδήλωση του σχολείου.